Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


    
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

REKRUTACJA

……………………………………………………………………………………………………………………………

Aktualne wykazy podręczników w zakładce DLA UCZNIA

UWAGA!

Uczniowie przyjęci do Technikum nr 2 w zawodzie technik handlowiec, technik żywienia i usług gastronomicznych  muszą w dniu 4.09.2019r. posiadać aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac w styczności z żywnością, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.

Należy:

1) wykonać badanie kału w kierunku zakaźnych schorzeń jelitowych

a. Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna znajduje się     na ul. Sikorskiego w Bytowie

b. należy w niej pobrać odpowiednie pojemniki do badania – koszt 10 zł

c. wykonać badanie – lista skierowanych na badanie uczniów zostanie dostarczona do stacji Sanitarno-Epidemiologicznej przez szkołę po 19 lipca 2019r.

2)  Badanie w celu  uzyskania orzeczenia lekarskiego dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac w styczności z żywnością, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby, odbędzie się w szkole, badanie przeprowadzi  lekarz medycyny pracy dr Artur Kiciński, koszt badania 50 zł. Badanie odbędzie się:

a. 2 września 2019r. o godz. 12.00 – uczniowie klasy I Technik Handlowiec (po szkole podstawowej i po gimnazjum)

b. 3 września 2019 o godzinie 8.00 – uczniowie klasy I Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych (po szkole podstawowej i po gimnazjum)

3) 2 września, po uroczystości rozpoczęcia roku szkolnego, należy zgłosić się z wynikiem badania kału do sekretariatu szkoły, w celu wykonania kserokopii.

AKTUALNE BADANIA SĄ OBOWIĄZKOWE.

Wszystkie informacje dotyczące przebiegu rekrutacji będą dostępne w szkole na tablicy ogłoszeń zgodnie z harmonogramem.

Od dnia 05.07.2019 r. godz. 9.00 na stronie Starostwa Powiatowego w Bytowie pod hasłem – PANEL REKRUTACYJNY DLA KANDYDATÓW będzie dostępny link, pod którym sprawdzisz swój indywidualny przebieg rekrutacji:

>>>KLIKNIJ<<<

………………………………………………………………………………………………………………………

Zobacz – – ->>Prezentacja ZSEU<<

Informacje dla absolwentów szkół podstawowych:

INFORMACJA O PLANOWANYCH KIERUNKACH KSZTAŁCENIA w szkołach ponadpodstawowych prowadzonych przez Powiat Bytowski na rok szkolny 2019/2020

HARMONOGRAM REKRUTACJI DO SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH /PONADPODSTAWOWYCH W POWIECIE BYTOWSKIM NA ROK SZKOLNY 2019/2020

OFERTA EDUKACYJNA SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH prowadzonych przez Powiat Bytowski na rok szkolny 2019/2020

PODANIE DLA ABSOLWENTÓW SZKOŁY PODSTAWOWEJ

Informacje dla absolwentów gimnazjum:

INFORMACJA O PLANOWANYCH KIERUNKACH KSZTAŁCENIA w szkołach ponadgimnazjalnych prowadzonych przez Powiat Bytowski na rok szkolny 2019/2020

HARMONOGRAM REKRUTACJI DO SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH /PONADPODSTAWOWYCH W POWIECIE BYTOWSKIM NA ROK SZKOLNY 2019/2020

OFERTA EDUKACYJNA SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH prowadzonych przez Powiat Bytowski na rok szkolny 2019/2020

PODANIE DLA ABSOLWENTÓW ODDZIAŁÓW GIMNAZJALNYCH

Klauzula informacyjna RODO

Propozycje oddziałów klas I w roku szkolnym

2018/2019 w ZSEU Bytów

Klasy dla absolwentów gimnazjów

Planowana liczba oddziałów Planowana liczba uczniów w oddziale Klasy dla absolwentów szkół podstawowych Planowana liczba oddziałów

Planowana liczba uczniów w oddziale

technik spedytor

1

30

technik spedytor / technik logistyk

0,5/0,5

32

technik ekonomista

1

30

technik ekonomista

1

30

technik żywienia i usług gastronomicznych / technik handlowiec

0,5/0,5

32

technik żywienia i usług gastronomicznych / technik handlowiec

0,5/0,5

32

technik hotelarstwa / technik obsługi turystycznej

0,5/0,5

32

technik hotelarstwa / technik obsługi turystycznej

0,5/0,5

32

RAZEM

4

124

RAZEM

4

126

 

 

 

..

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.