Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


    
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

SUKCES MONIKI NA KONKURSIE KULINARNYM!

Już po raz kolejny Monika udowodniła, że ma niesamowity talent
i smykałkę do gotowania  zdobywając II miejsce w konkursie  Kulinarny Puchar Regionu, który odbył się 9 października br. w Słupsku.

Wraz z Moniką do walki o nagrody i punktowane miejsca stanęli uczniowie ze szkół z Kościerzyny, Sierakowic i Słupska. Uczestnicy mieli za zadanie przygotowanie dwóch dań z produktów regionalnych, ale w nowoczesnej odsłonie. Trzyosobowe jury oceniało pracę młodych kucharzy.  Punktowano m.in. organizację pracy, higienę produkcji, stopień trudności potrawy, dekorację i sposoby podania oraz walory smakowe.

Potrawy, które zapewniły uczennice II miejsce, to:

Polędwica z dorsza z crustem z ziół, puree z pietruszki,

mini gołąbki nadziewane kaszą gryczaną i orzechami,

grillowane warzywa, sos cytrynowy

Zielony biszkopt przekładany musem czekoladowym

w asyście musu śliwkowo – malinowego

 

Zwyciężczyni konkursu serdecznie gratulujemy sukcesu J

Comments are closed.